Prijsbeleid
  • Producten voor elk budget
  • Een langer leven voor spullen
  • Een kleinere afvalberg
  • Erkend maatwerkbedrijf

Nieuws

Hoe worden de prijzen in de kringloopwinkel bepaald
Terug naar nieuwsoverzicht

Prijsbeleid

Hoe worden de prijzen bepaald in de kringloopwinkel? 

Vaste prijzen voor huisraad, kledij en multimedia

Voor een groot deel van ons aanbod kledij, huisraad en multimedia werken we met vaste prijzen. Deze items hebben geen prijsetiket en de prijzen worden geafficheerd in de winkel. Duidelijk voor de klant, en voor ons.

Hoe bepalen we deze prijs? We baseren ons hiervoor op de marktwaarde van de items en de tijd die onze medewerkers erin geïnvesteerd hebben. De vaste prijzen ondergaan meestal éénmaal per jaar lichte aanpassingen, we houden hiermee rekening met de indexering en met de vraag en het aanbod.

Items die niet onder het standaardaanbod vallen – bv merkartikels, schoon stuks, collectors items, stukjes nostalgie… - krijgen wel een afzonderlijk prijsetiket omdat ze meer waard zijn. Kortom, jouw favoriete items worden zo correct mogelijk naar waarde geschat.

Naar een duidelijk prijsbeleid

Alle andere categorieën die niet onder de vaste prijzen vallen – zoals speelgoed, meubels, elektro… - worden apart geprijsd door onze medewerkers onder toezicht van een verantwoordelijke. Interne opleiding en begeleiding moet ervoor zorgen dat je als klant steeds een correcte prijs betaalt.

Staan er soms dure stuks in de kringloopwinkel? Uiteraard, maar niet zonder dat daar over nagedacht is. Dus als je vragen hebt bij een prijs, spreek gerust een medewerker aan voor wat meer uitleg.

Slaan we de bal soms mis? Dat kan gebeuren. Ben je niet tevreden, dan kan je altijd iemand aanspreken of via het contactformulier een suggestie doen of een klacht indienen.

Wat met onze winst?

M-accent is een vereniging zonder winstoogmerk. De inkomsten van onze kringloopwinkels investeren we terug in onze doelstellingen: lokaal hergebruik stimuleren en sociale tewerkstelling creëren.

Door te kringlopen verklein je niet alleen de afvalberg, maar creëer je ook jobs op maat voor mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt.  Als maatwerkbedrijf geven wij deze mensen kansen en extra begeleiding, zodat ze kunnen groeien binnen onze organisatie en, indien mogelijk, doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Het geld dat je besteedt in onze kringloopwinkel wordt dus vooral gebruikt om al onze 130+ medewerkers te betalen.

Betaalbare spullen voor iedereen

We vinden dat iedereen recht heeft op kwaliteitsvolle (tweedehands)producten aan een betaalbare prijs. Ook wie het minder breed heeft. Daarom geven we – samen met de lokale gemeentebesturen en OCMW ’s - kortingen aan mensen die het echt nodig hebben. Daarnaast organiseren we ook geregeld acties en uitverkopen voor onze klanten. Je kunt deze terugvinden op onze actiepagina >>.