Fietsproject

Fietsproject van M-accent

Met het fietsproject van M-accent werken we aan een betere leefomgeving. Enerzijds door duurzame mobiliteit te stimuleren. Anderzijds door tweedehandsfietsen te redden van de afvalberg.

Welkom in ons fietsatelier

M-accent vzw, da’s maatwerk voor mens, milieu en mobiliteit in het Meetjesland.
Naast onze vijf kringloopwinkels hebben we in Eeklo ook een fietsatelier, waar tweedehandsfietsen worden opgelapt en gered worden van de afvalberg

 De fietsen worden hersteld door opgeleide fietsherstellers in ons fietsatelier. Elke fiets helpt bij het creëren van jobs voor mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt.

Fietsverkoop

Verkoop van tweedehandsfietsen

Ben je op zoek naar een tweedehands fiets? In de kringloopwinkel vind je kwaliteitsvolle, veilige en betaalbare tweedehandsfietsen. Heb je zelf een fiets die je niet meer gebruikt? Breng ze dan binnen in één van deze kringloopwinkels. We aanvaarden ook fietsen die stuk zijn.

Je kan hiervoor terecht in de volgende kringloopwinkels:

Veiligheid en kwaliteit voorop

Al de fietsen die binnen gebracht worden, krijgen een tweede leven in ons fietsatelier. Elke kringloopfiets passeert eerst door de handen van onze opgeleide fietsenmakers, die de fietsen grondig controleren en waar nodig herstellen. Zo ben jij gerust dat je nieuwe kringloopfiets tiptop in orde staat. 

Fietsverhuur 

verhuur van fietsen 

Je kunt bij ons ook fietsen op lange termijn huren*. Je huurt dan 1 of meerdere fietsen voor 12 maanden

Aanbod verhuurfietsen

  • Gewone damesfietsen
  • Gewone herenfietsen
  • Elektrische fietsen

Contacteer ons voor meer info over deze formule en samenwerkingsmogelijkheden.

*Vanaf 1 april 2022 bieden we geen fietsverhuur op korte termijn meer aan. 

Aan het woord

Aan het woord

“De diversiteit in mijn team is tegelijkertijd een uitdaging en een zegen. Het is verrijkend om daar elke dag mee aan de slag te gaan. Vast werk is zo belangrijk voor onze mensen. Als je hen dan ziet samenwerken en groeien, geeft dat tonnen energie.”
Krista - Instructeur Sorteerafdeling
“Ik ben blij dat ik na een hele moeilijke periode een kans kreeg in de Kringloopwinkel. Ik doe mijn werk graag en de sfeer onder de collega's is goed. ”
Anja - medewerker sorteerafdeling

Activiteiten

Nieuws

Lievegem test mobiel recyclagepark uit

Op donderdag 14 april test Gemeente Lievegem samen met IVM en Kringloopwinkels Meetjesland het proefproject Mobiele recyclageparken uit in Waarschoot. Op die manier wil de gemeente een extra dienstverlening dichter bij huis aanbieden.

meer info

M-accent organiseert grote inzamelweek

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Ook in onze regio worden mensen opgevangen die gevlucht zijn. Om voldoende hulp te kunnen bieden doen we een oproep om tussen 29 maart en 2 april zoveel mogelijk spullen in te zamelen en te schenken aan onze kringloopwinkels. Samen met gemeentebesturen uit ons werkingsgebied bekijken we hoe en waar we het beste kunnen bijdragen. Lees verder om te zien welke acties we al ondernemen.

meer info